nicoledeboer.punt.nl
Laatste artikelen
Eigenlijk best gek. Ik ben supercreatief, maar schilderen heb ik altijd een beetje links laten liggen. Vind je het gek met een soort Rembrandt als broer? Maar vanavond kreeg ik opeens de kriebels en heb ik, in amper een uurtje tijd, Sinbad geschilderd.
 
 
Het is nog niet af. Ik had het idee om er een borduursel bij te doen. Geen idee of dat kan bij schildersdoek, maar ik ga er morgen mee aan de slag!
 
 
Je ziet het niet op de foto, maar rechts is het doek nog heel erg leeg.
 
The real thing. Onze oude eenoog.
 

Ondertussen leert Max haken. Ik kon het pas op mijn zesendertigste, Max komt met z'n zes jaar al een heel eind.
 
 
Lees meer...
Pas geleden maakte ik deze twee bloembroches. Van een stukje jute (geknipt uit een oude Sinterklaas-cadeautjeszak) waar ik rood satijnen lint en roze zpagetti met een haaknaald door heen 'luste'. De blaadjes en de onderkant zijn van vilt.
 
 
 
En met deze tas loop ik alweer een tijdje rond- hij mag ondertussen wel gewassen worden, maar op de foto's is ie nog gloednieuw!
 
Het huilende zigeunerjongetje op de voorkant. De borduursels komen van de kringloopwinkel.
 
En het huilende zigeunermeisje op de achterkant. Of natuurlijk de voorkant, dat ligt er aan! Gecombineerd met een Ikea-stofje en een paar ruitjes die ik nog had liggen. Tijdens het maken van deze tas is mijn naaimachine ontploft! Teveel stof op elkaar bij het innaaien van de rits. Ik heb inmiddels alweer een nieuwe machine gekocht, bij mij gaan ze op de een of andere manier nooit langer dan een jaar mee. Die hiervoor had ik laten vallen...
 
Een tot slot een hertje en een hondje van vilt uit het boek Japanese felt friends. Een aanrader, al heb ik het patroon van het hondje wel 200 procent vergroot. Deze week hoop ik zelf weer eens een paar bloemen te kunnen vilten.
 
Lees meer...
Na het succes van de gehaakte cupcake-traktaties, wilde ik meer. Dus haakte ik deze cupcake-muts voor Puck.

Een prima match met haar prinsessenjurk!
 
De bruine rand haakte ik apart en zette ik later aan het roze gedeelte vast. Het glazuur en de kers zijn op het roze gedeelte vastgenaaid.
 
Ik ben nu aan het denken over een hamburgermuts.
 
Lees meer...   (3 reacties)
Volgende maand worden Jut en Jul alweer 6 en 3 jaar oud!
 
 
Dus moesten we aan de slag met traktaties, Max mag op school trakteren en Puck op de peuterschool. Max wilde 'hondjes' trakteren op school. Van een kartonnen doos maakte ik een hondenhok...
 
 
Met daarin wel twintig hondjes. In het doosje doen we straks een stukje cake, dat we met een vormpje uit een plak hebben gesneden. Appelcake, krijgen die kinderen ook nog wat vitamines binnen!
 
 
Voor Puck had ik iets anders bedacht: gehaakte cupcakes. Ook hier vormt een houten doosje de basis. Hier doen we straks iets gezonds in, een stukje kaas of gedroogde aardbeienstukjes. Rozijntjes lust ze niet.
 
 
Veertien cupcakes klaar! Nog even navragen hoeveel kindjes er op de peuterschool zitten.
Lees meer...
Vandaag de eerste tekenen van de lente in de lucht! En waar mijn buurvrouw meteen een schoonmaakaanval kreeg, wilde ik alleen maar viltbloemen maken. In mooie zomers kleuren, dat dan weer wel.
 
De boeddha mag de eerste handgevilte bloembroche showen.
 
Hier kun je hem nog wat beter zien.
 
Dit is de tweede broche.
 
Zie je de kleine kraaltjes?
 
Een ketting met een handgevilte bloem.
 
Cup of tea, anyone?
 
 
Ik ben de winter beu, jullie ook?
 
 
Today, I could sense the first smell of spring in the air. And where my neighbour started cleaning rightaway, I did not feel that urge. So I made some felted flowers. In fantastic colors that reminds me of the summer. Are you fed up with the winter too?
 
 
 
Lees meer...
Kijk nou, ik heb zowaar een prijs gewonnen met mijn gevilte sjaal:
 
 
 
Dit schrijven ze:
 
January 21st, 2011

Craftster Best of 2010

Craftster members posted tens of thousands of craft/DIY projects in 2010. All of which were brilliant in one way or another. The very notion of choosing “the best” projects from 2010 is absolutely insane! But alas, we thought it would be fun to try and programmatically determine “the best” projects.

Here’s how we did it…

For each craft category on Craftster we determined which 10 projects posted in 2010 got the most replies and views. Then we whittled each of those lists of 10 down to our 5 favorites. (An excruciating exercise to say the least!)

And so here we are… “the best” projects of 2010… or perhaps a better way to describe them would be… “a bunch of totally kick-ass projects out of tens of thousands of kick-ass projects!”
 
 
Superleuk he?
 
 
En deze sjaal was het!
 
Lees meer...
De laatste tijd heb ik behoorlijk veel last gehad van creatieve aanvallen. Gelukkig wel met resultaat.
 
Deze ketting maakte ik afgelopen weekend. Het doet me denken aan een sterk vergrote parelketting. De ballen zijn natgevilt, de bloemen en stengels zijn er later met naaldvilt opgeprikt. Puck laat graag even de ware grootte zien.
 
Dit smaakt naar meer.
 
Herinneren jullie nog wat er een paar maanden geleden aan de waslijn hing te wapperen? Dit gaat het worden, een sjaal.
 
Nog volop in bewerking, maar ik vind het er al veelbelovend uitzien. De bloemblaadjes zijn uitgeknipt en nu haal ik hem door de naaimachine.
 
Ik ben nu halverwege, hopelijk krijg ik hem nog deze winter af. Het is een erg tijdrovende klus.
 
 
Vilten bloemen voor mijn eerste paar schoenen met hoge hakken. Ik weet niet of ik er wel op kan lopen, waarschijnlijk zijn het zit-schoenen, maar ik vind ze zo wel mooi. 
 
Deze draak zag ik op de KreaDoebeurs in Utrecht en natuurlijk moest ik deze voor Max maken. Klein ongelukje met de teennagels gehad, deze moeten er nog even aangelijmd worden.
 
Twee sjaals. Met speciale wol (de roze is van Katia) in een avondje gebreid. Erg verslavend, voor je het weet ben je er vier verder. Ik vind de groene het leukst, die is iets grover.
 

Deze maakte ik al heel wat winters geleden, maar ze moeten nog een plekje tussen de kerstprullaria krijgen.


Lees meer...
Ik ben bezig met niet een, maar wel vier verschillende nieuwe projecten. Ik ben aan het breien, haken (ik heb Zpagetti ontdekt), quilten en natuurlijk heb ik een nieuw vilt-project onder handen. Op de waspaal de eerste resultaten, inmiddels is deze sjaal (want dat wordt het) verder in bewerking. Ik ben allemaal bladvormen aan het uitknippen en die moeten straks weer onder de naaimachine worden gelegd.
 
 
En pal voor het keukenraam gebeurde iets wonderbaarlijks. Max had een spinnenweb gemaakt van een kastanje, sateprikkers en wol. Buiten was een spinnetje op hetzelfde idee gekomen...
 
Lees meer...
Steeds meer mensen zijn bekend met vilten of hebben zelf eens een workshop gevolgd. Maar het is ook heel erg leuk om met kinderen te doen. Kleuren kiezen, wrijven en vollen kunnen zij ook, en je hebt niet meer nodig dan bubbeltjesplastic voor op de tafel, wol, zeep, een spuitbus en een rieten matje. Tja, en het kan wat nat worden, maar dat valt reuze mee. Een paar grote handdoeken op de grond en klaar.
 
Max (5 jaar) en Puck (2,5 jaar) geven een demonstratie.
 
 
Felting is hot! And not only adults, but children, as little as they are, are capable of felting too. They can choose colours and rub, and you only need bubble plastic, a sheet of thin plastic, yarn, hot soapy water and a bamboo rolling mat. It can get wet, but you can solve that problem with a few big towels on the floor. 
 
Max (aged 5) and Puck (aged 2,5) demonstrate the art of felting.
 
Het begint met kleuren wol kiezen.
 
It starts with choosing the colours yarn.
 
Valt niet mee om te kiezen.
 
Quite difficult!
 
Nu nog wat stukjes draad en zijde.
 
Now he needs some more yarn and silk threads.
 
Puck wijst ondertussen aan welke kleur ze wel: roze, roze en nog veel meer roze.
 
Puck points out her favorite colours: pink, pink and some more pink. 
 
Max werkt heel fijntjes. Soms ben ik jaloers op wat hij maakt en geeft hij mij een lapje, waar ik dan weer een ketting of zo van maak.
 
Max works very detailed. Sometimes, I envy his work and after a lot of begging, he gives me a piece of felt, that I use for my own felted jewelry.
 
Wat oranje maakt het af.
 
He needs some orange to finish.
 
Puck is klaar en wil gaan vilten.
 
Puck is ready to rub.
 
Puck is al begonnen met wrijven, Max legt nog wat wol uit.
 
Here Puck has started rubbing, Max is not done with laying out the yarn.
 
Finishing touch. Ik leg altijd een lapje naaldvlies (hier blauw) onder het werk, dat vilt mooi mee en zorgt voor wat meer stevigheid.
 
The finishing touch. I always use a square piece of needle felt underneath the work, it will bind the felt together an add more strength to it.
 
Puck concentreert zich op haar werk. Kijk eens naar dat ingespannen snoetje!
 
Puck is concentrating. Look at that face!
 
Max gaat de boel natmaken.
 
Max is wetting the yarn.
 
Ik gebruik altijd water en groene zeep, soms ook shampoo, afhankelijk van wat er in huis is. En wat olijfzeep om te wrijven.
 
I always use water and green soap, shampoo works for me too. Olive soap is kind for your hands.
 
Even omdraaien en verder vilten. Een stukje plastic over het werk zorgt dat het vilt goed blijft liggen.
 
Turn the piece of felt and rub on. A sheet of thin plastic keeps the felt in place. 
 
Max is nu ook aan het wrijven.
 
Max has start rubbing too.
 
Puck ook.
 
Puck is still rubbing.
 
Even kijken of we al kunnen vollen.
 
Let's see if she's reading for the final stage: the fulling.
 
Door vollen wordt het vilt steviger. Voor kleine werkjes gebruik ik rieten matjes.
 
Fulling makes the felt stronger. For small pieces of felt I use bamboo mats.
 
Wel het werkje af en toe een kwartslag draaien i.v.m. de krimp.
 
Give the piece of felt a quarter turn so now and then , so it will shrink equally. 
 
En weer oprollen en verder rollen.
 
Keep rolling.
 
Puck is tevreden.
 
Puck is satisfied.
 
En na een tijdje vilten: vier kunstwerkjes. Die met roze zijn van Puck, de twee andere van Max.
 
After some time: vier little pieces of art. The pink ones are Pucks work, Max made the other two.
 
 
Kleren en kunstwerken hangen te drogen op de verwarming.
 
Clothes and artpieces and drying on the heater.
 
En er mag worden uitgerust.
 
And we can have a break!
 
 
Lees meer...   (2 reacties)
I've been thinking about a way to combine crochet and felting (and a little embroidery).  This is what I've come up with: some really nice bracelets. I also love my new camera: it is great for taking pictures of felted objects. You can see every stitch!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
And I finally finished this UFO: a bracelet made of felted 'stones'. The stones were felted in the washing machine.  I used eggpaint to give the stones their color.
 
 
 
Lees meer...
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl